Sözleşmeler Hukuku

Sözleşmeler hukuku, uyuşmazlıkları söz konusu olduğunda, Borçlar Hukuku, bu hukukun oluşturulduğu temel teşkil eder. Başka bir deyişle, uyulması gereken iki veya daha fazla taraf arasında yasal olarak uygulanabilir bir anlaşmadır.

Sözleşmeler, yasal bir yapının olmamasına rağmen, arazinin normlarını takip etmelidir. Ticari ve hukuki sorunlar, alacakların ödenmesi, sebepsiz zenginleşme ve hukuka aykırı menfaatler ile sözleşmeler, Sözleşmeler Hukuku'nun ele aldığı konulardır.

Bu, bireyler veya gruplar arasındaki sözleşmelerin gözden geçirilmesini ve tüm sözleşme işlemlerini denetleyen İş Kanunu uyarınca izinler çıkarmayı içerir.

Sözleşmeler Hukuku İlkeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nin Sözleşmeler Kanunu çeşitli kavramları yönetir. Sözleşme hukuku, sözleşmenin serbest seçimi, sözleşmenin feshi ve sözleşme gerekliliklerine uygun olarak hakların korunması gibi yasalar tarafından kontrol edilir.

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, sözleşme hukukunun esaslarını ele almaktadır. Borçlar Kanununda sözleşme hukuku ilkelerini belirleyen düzenlemeler de yer almaktadır. Sonuç olarak, sözleşmelerin tabi olduğu esaslar kendi parametreleri içinde belirlenmiştir.

Türkiye'deki sözleşmeler, sözleşme türüne göre sınıflandırılmaktadır. Kefalet sözleşmeleri, hisse devir sözleşmeleri, kredi sözleşmeleri, bağış sözleşmeleri, şirket sözleşmeleri, devre mülk sözleşmeleri, arsa payı sözleşmeleri, inşaat sözleşmeleri, kira sözleşmeleri, satış sözleşmeleri, evlilik sözleşmeleri ve faktör sözleşmeleri en yaygın sözleşme türleridir. sözleşme hukuku.

Sözleşmeler Hukuku Ne İşe Yarar?

İki veya daha fazla kişi bir iş veya sosyal durumda bir anlaşma imzaladığında, bu bir sözleşme haline gelir. Fonlar, sözleşme koşullarına göre uygun sahiplere dağıtılır. İhmal ve sözleşme feshi, iş dünyasında belirli olaylardır. Bu noktada Sözleşme Hukuku devreye girer.

Sözleşmeler Hukuku, sözleşme taraflarının menfaatlerinin korunmasından ve hiç kimsenin kötü muamele görmemesinden sorumludur. Taraflardan birinin bir sözleşme ile hakları ihlal edildiğinde, Sözleşmeler Kanunu o tarafa tazminat talep etme hakkı verir. Bu hukuk, sözleşme taraflarının haklarını koruyan ve zarar görmelerini önleyen hukuk dalıdır.

Küçükaydın Hukuk Merak Ettiğiniz tüm konularla ilgili sorununuzla birlikte bize mesaj gönderebilirsiniz.

Uzman Avukat Desteği Alın!

Bize Ulaşın

DANIŞMA TALEBİ  

DANIŞMA TALEBİ FORMU

Küçükaydın Hukuk | Ceza Hukuku | Gayrimenkul Hukuku | Aile Hukuku | İş Davaları | Boşanma Davaları | Danışmak istediğiniz tüm konularla ilgili whatsapp hattımıza mesaj bırakabilir ya da iletişim formundan bize irtibat numaranızı gönderebilirsiniz.


Şimdi Ara! Whatsapp'tan Ulaş!